kedd, 09 augusztus 2011 13:01

Ingyenes DVD menü készítő program - DVDStyler Kiemelt

Írta: 
Értékelés:
(5 szavazat)

Miután felvettük majd megvágtuk filmünket, itt az idő, hogy kiírjuk dvd-re. Ha nem elégszünk meg azzal, hogy egyszerűen lemezre másoljuk, szükségünk lesz egy dvd-menü készítő alkalmazásra. Bemutatjuk most a DVDStyler-t, egy magyarul "beszélő" ingyenes szoftvert, mellyel egyszerűen és gyorsan látványos menüket kreálhatunk. Jónéhány beépített sablon segíti a munkánkat, ezekbe drag&drop módszerrel tudunk minden grafikát, hátteret és szöveget betenni. Amennyiben ez nem elég, használhatjuk saját fájljainkat is, hogy teljesen személyre szabott dvd-t készítsünk.

Kezdés

DVD Styler startAlap esetben a program az új projekt ablakkal indul, ahol megadhatjuk új dvd-nk és filmünk jellemzőit. A lemez kapacitását, a videó minőségét (érdemes automatán hagyni), valamint a videó és hang formátumát és a képarányt kell megadnunk. Ha meglévő projektet szeretnénk tovább szerkeszteni, azt is itt tudjuk megnyitni. Ha pedig nem szeretnénk, hogy ezzel az ablakkal kezdjünk, klikkeljünk az 'Ezt az ablakot ne mutassa többet' kockára.

DVD Styler startHa az előző ablakban az új projekt paramétereit megadtuk, ebben az ablakban választhatjuk ki a használni kívánt sablont. A 'blue' és a 'turbulence' ún. többlépcsős menü, melyeknek első oldala csupán némi információt nyújt, a második oldalról pedig a fejezeteket vagy klipeket érhetjük el. A 'travel' sablon pedig egylépcsős, rögtön a fejezetekhez vagy klipekhez vezet. Bármelyiket is választjuk, annak bármely eleme a későbbiek során megváltoztatható. Nem törődjünk vele tehát, ha a háttér vagy a gombok nem tetszenek, mindegyik lecserélhető.

Adsense 300x250 cikkekbe

Grafikus elemek hozzáadása, megváltoztatása

DVD Styler template title

A menü elemei drag&drop módszerrel helyezhetők át, az egyes szöveg elemek pedig dupla kattintás után szerkeszthetővé válnak. Átírható a szöveg, megváltoztatható a kitöltő szín, a keret színe és szélessége, valamint kézzel is állítható a szövegmező elhelyezkedése. A Betű feliratú gombra kattintva a gépünkön lévő betűtípusokból választhatjuk ki a nekünk tetszőt.

DVD Styler filesA képernyő bal oldalán lévő szegmensben érhetjük el a program beépített fájljait, vagy kezdhetünk el böngészni sajátjaink között. A háttereket és gombokat drag&drop módszerrel vagy dupla kattintással adhatjuk hozzá a projekthez, azok tulajdonságai pedig a projekt ablakban dupla kattintással megváltoztathatóak. A hátterek fül alatt a gyárilag használható háttereket találhatjuk különböző színekben és stílusban. A gombok fül tartalmazza a menüben használható navigációs gombokat, feliratos gombokat, előre-vissza nyilakat rengeteg stílusban. Amennyiben saját, előzőleg elkészített képünket, fotónkat vagy egyéb grafikánkat szeretnénk alkalmazni, a Fájl böngészése fülön válogathatunk.

Videók hozzáadása a menühöz

DVD Styler menuA felhasználni kívánt videókat a Windows intézőből húzhatjuk át a projektünkbe, helyezzük őket a menük mellé. Szintén drap&drop módszerrel adhatjuk hozzá az éppen aktuális videót a kívánt menüponthoz, egyszerűen húzzuk be a videót a menüben látható keretbe. Alap esetben a program automatikusan kiválaszt nekünk egy képkockát, ezt a későbbiek során természetesen megváltoztathatjuk. Ne felejtsünk el opciót adni a navigációs nyilaknak, valamint a 'Vissza' hivatkozásnak is, és a dvd menü nagyjából el is készült.

A menüben a videóra kattintva különböző tulajdonságokat állíthatunk be, úgy, 's mint színek, használandó kép, elhelyezkedés és nem utolsó sorban a végrehajtandó művelet azaz a videó lejátszása, más menühöz lépés stb.)

Projekt lemezre írása

Amennyiben elkészültünk, nincs más hátra, mint projektünket kiírjuk és büszkén mutogassuk. A dvd-re íráson kívül lehetőségünk van a projektet képfájlba menteni, amennyiben később sokszorosítani óhatjuk.

Adsense 300x250 cikkekbe

Összefoglalás

Összességében véve egy nagyon egyszerű és könnyen kezelhető dvd menü készítő szoftvert ismerhettünk meg a DVDStyler-ben, mely alap menü készítési munkákra kiválóan alkalmas, és nem utolsó sorban ingyenes.

Előnyök:

  • ingyenes
  • egyszerű használat

Hátrány:

  • BluRay formátum írását nem támogatja.

Hasznos információk:

Kezelt formátumok:

  • AVI, MOV, MP4, MPEG, OGG, WMV
  • MPEG-2, MPEG-4, DivX, Xvid, MP2, MP3, AC-3

Ár: ingyenes
Letöltés: DVDStyler.org


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/csvideo/public_html/templates/joostrappure/html/com_k2/templates/default/item.php on line 250
Megjelent: 29928 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 04 július 2013 20:43

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Designed and hosted by PortDesign.