péntek, 02 március 2012 10:06

6 jótanács gyermekek vagy kisállatok filmezéséhez

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Biztos már tapasztaltuk, gyerekek vagy kisállatok filmezésekor szinte lehetetlen, hogy az történjen, amit szeretnénk. Imádnivaló kis kedvenceink a kamera előtt ritkán tesznek úgy, ahogy azt elterveztük. Hogy mégis miért csináljuk? Mert a közönség imádja a kisgyermekekről, kiskutyákról, kiscicákról stb készült "cuki" videókat. :-)

Jöjjenek hát a tippek:

Adsense 300x250 cikkekbe

1. Ne kívánjunk tőlük olyat, amit nem akarnak. Ez rendkívül zavaró kicsiny főszereplőnk számára és ezzel magunknak is felesleges bosszúságot okozunk. Ha gyermekünk vagy kiskutyánk nem szeretné, hogy pl. ölbe vegye valaki, amíg filmezzük, "nincs az a pénz", hogy nyugodtan üljenek.

2. Legyünk izgalmasak a számukra. Kisgyerekek és kisállatok mindig azt keresik, ami izgalmas. Hogy miért nem szeretne a három éves kislányunk a születésnapi zsúr kellős közepén a kamerába nézni? Mert sokkal inkább érdeklik az ajándékok, a torta a gyertyával stb. Viszont, ha van nálunk egy ajándék, vagy épp nálunk van a torta, sokkal szívesebben tekintenek a kamerába.

Adsense 300x250 cikkekbe

3. Kenyerezzük le őket. Próbáljunk valami extra jutalmat kínálni az együttműködésért cserébe. Egy kis csoki, egy kis plusz játékkal tölthető idő csodákra képes. Kisállatok esetén pedig érdemes a filmezést az etetés előtt végrehajtani, így jutalomfalatok járhatnak egy-egy jó felvételért.

4. Mondjuk el, mit szeretnénk. A gyerekek sokkal több mindent értenek, mint gondolnánk. Ha pedig tetszik nekik, szívesen megteszik. (Viszont ha nem, akkor nem, lásd 1. pont) A kisállatok persze nem tudnak "emberül", de miközben elmagyarázzuk nekik, talán rájövünk, hogy többet vártunk el, amit ők végre tudnak hajtani. (lásd 1. pont)

5. Figyeljünk, gyorsan fáradnak. Mind a gyerekek, mind a kisállatok figyelme gyorsan lankad. Bármily érdekes téma is gyorsan elveszti vonzó mivoltát, ha egynél többször szeretnénk megcsináltatni. Fontos az időzítés is, ne próbáljunk fáradt gyermekkel, lefekvés előtt filmezni. Figyeljünk a fáradtság jeleire is. Ha figyelmesek vagyunk és előbb abbahagyjuk, legközelebb is számíthatunk az együttműködésükre.

6. Hagyjuk forogni a kamerát. Akármennyi időt is pazarolunk el a kazettán / memóriakártyán, Murphy törvénye, hogy csak akkor nem megy a kamera, amikor kellene. Hagyjuk hát, hat forogjon a felvétel, a nem használható részeket a vágás során úgyis eltávolítjuk.

Tud további tippet, trükköt, ami beválik? Ossza meg velünk!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/csvideo/public_html/templates/joostrappure/html/com_k2/templates/default/item.php on line 250
Megjelent: 17804 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 04 július 2013 20:22

1 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Designed and hosted by PortDesign.