hétfő, 21 március 2011 12:31

Videoszerkesztő programok

Írta: 
Értékelés:
(2 szavazat)

A teljesség igénye nélkül tekintsük át a legnépszerűbb videóvágó szoftvereket. Kezdők számára létezik néhány ingyenes program, ám ha komolyabban szeretnénk foglalkozni a házi videóink fabrikálásával, hosszabb távon érdemes egy fizetős szoftvert beszereznünk. Hogy melyiket választjuk, azt a pénztárcánkon kívül az döntse el, hogy milyen szolgáltatásokra van szükségünk. A videóvágó programon kívül ugyanis szükségünk lesz egy dvd (netán blu-ray) lemez készítő, borítótervező, netán a különböző videó formátumok közötti konvertálásra képes szoftverre.

Tekintsük át tehát a kínálatot.

 

Adsense 300x250 cikkekbe

Ingyenes videószerkesztő programok:

Microsoft Windows Live Movie Maker

avagy korábbi nevén Microsoft Movie Maker. A szoftver korábban a Windows XP és a Vista része volt, a Windows 7-ből azonban kikerült. Viszont a Windows Live Essentials részeként továbbra is ingyenesen hozzáférhető. Könnyen kezelhető program kezdők számára. Előnye, hogy képes kameráról rögzíteni (persze FireWire kártya segítségével), így, ha pl. miniDV formátumú kazettás kameránk van, jó választás lehet. Látványos effekteket és átmeneteket készíthetünk ezzel a programmal.

Erről a szoftverről készített leírásunkat itt találja.

Avid / Pinnacle VideoSpin

szintén kezdők számára ajánlott a Studio lecsupaszított és ingyenessé tett változata. Előnye a rengeteg beépített átmenet és felirat sablon. Könnyedén készíthetünk látványos videókat vele, amiket akár néhány gombnyomással azonnal publikálhatunk videómegosztó oldalakon, mint a YouTube vagy a Yahoo! Video.

Erről a szoftverről készített leírásunkat itt találja.

Avidemux

a nyílt forráskódú programok hívei számára ez az elsőszámú videószerkesztő program.

Adsense 300x250 cikkekbe

Belépő szintű szoftverek

Ezen kategória legfőbb jellemzője, hogy minden program a videóvágási folyamat lehető legegyszerűbbé tételére törekszik, beépített film stílusok segítségével néhány kattintás segítségével elkészülhet a filmünk. Természetesen kezelik a HD formátumokat és ezek a szoftverek már képesek DVD írásra is, valamint a YouTube feltöltés, vagy iPod, iPhone és PSP kompatibilis fájlok készítése is gyerekjáték velük.

Corel Video Studio Express 2010

a könnyű és egyszerű videóvágáson kívül jónéhány hasznos funkcióval bír ez a program. Néhány alapvető videó effekt már megtalálható benne, mint a rossz fényviszonyok vagy kézremegés helyreállítása.

Ára kb. 40 EUR (10-12.000 Ft)

Pinnacle Studio HD 15

a VideoSpinhez képest rengeteg extra szolgáltatást nyújt, mint pl. fotók és videók importálása. Több, mint 1800 beépített átmenetet, effektet (3D-s is), hangot és előregyártott sablont tartalmaz. Mint a neve mutatja, kezeli a HD formátumú videókat, köztük az AVCHD-t is.

A csomag része a Hollywood FX 1-3 is, mely több, mint 1000 szebbnél szebb átmenetet és effektet tartalmaz.

Ára kb. 70 EUR (25-28.000 Ft)

Sony Vegas Movie HD Studio 9

a Sony videoszerkesztő szoftvere sokak kedvence. A "szokásos" átmenetek, feliratok és sablonok mellett ebből a programból sem hiányzik a hordozható eszközök (iPad, iPhone, PSP) támogatás, valamint az egyszerű online feltöltés.

Ára kb. 45-55 USD (10-15.000 Ft)

Adsense 300x250 cikkekbe

Középkategória

Corel VideoStudio Pro X4

A vágófelület teljesen testreszabható, akár többképernyős szerkesztés is lehetséges. Teljes közösségi média támogatást nyújt, YouTube, Flickr, Vimeo és Facebook feltöltéseket tesz lehetővé. Külön érdekessége a 3D-s filmek létrehozása. A program dobozos változata 3D-s szemüveget is tartalmaz.

Ára kb. 90 EUR (24-30.000 Ft)

Premiere Elements 9

a kategória kedvence, a legtöbbet használt videóvágó szoftver. Rengeteg automatizált funkció, professzionális effektek és sok-sok egyéb. Windows mellett MacOS-en is működik.

Ára kb. 100 USD (20-25.000 Ft)

Pinnacle Studio HD 15 Ultimate

Amivel több, mint a "sima" Studio HD, tartalmazz egy extra csomagot, melyen 54 DVD menü sablon, 81 felirat, és 79 hang effekt található különböző témakörökben. Támogatja a Dolby® Digital 5.1 hangot, valamint importálhatunk vele a legismertebb formátumokban. Szintén tud DVD-t és Blu-ray lemezeket írni.

Ára kb. 100 EUR (25-30.000 Ft)
Collection verzió kb. 130 EUR (35-40.000 Ft)

Avid Studio

a Pinnacle család legnagyobb videószerkesztője, amely technológiát jónéhány hollywood-i stúdió is használ. A professzionális videóvágási funkciókon felül a legmodernebb képi hiba javítási eszközöket tartalmazza. A timeline-on korlátlan videó és audiosáv áll a rendelkezésünkre. Munkánkat rengeteg online segédlet könnyíti meg. A többmagos, 64-bites processzorokra optimalizált, és támogatja az 5.1-es hangokat, valamint képes DVD és Blu-ray lemezek írására.

Ára kb. 170 EUR (40-50.000 Ft)

Sony Vegas Movie Studio HD Platinum

a Sony felsőkategóriás videószerkesztő szoftverével szintén professzionális filmeket készíthetünk. Szinte minden formátumban vághatunk, ideértve a HDV és AVCHD-t is. A szín- és képkorrekciós eszközök garmadája áll a rendelkezésünkre, valamint 2D és 3D videó effektek, feliratok és szűrők. Szintén tudunk 5.1-es hangokat készíteni. A YouTube feltöltés, illetve a DVD és Blu-ray lemez készítésre szintén képes.

A programmal való ismerkedést a Sony Show Me How (Mutasd meg, hogyan) online segédletekkel a legegyszerűbb elkezdeni.

Ára kb. 95-100 USD (20-25.000 Ft)

Profiknak

Adobe Premiere Pro CS5

A professzionális kategória abszolút kedvence, mely a 64-bites processzorok teljesítményére van optimalizálva. A legtöbb videóformátumot kezeli és felöleli a videós munka összes fázisát, a forgatókönyírástól kezdve a kódolásokat és a DVD-re illetve Blu-ray-re írást. Rengeteg online segédlet könnyíti a munkánkat, köztük a letölthető sablonok és feliratok sokasága.

Ára kb. 800 USD (180-200.000 Ft)

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/csvideo/public_html/templates/joostrappure/html/com_k2/templates/default/item.php on line 250
Megjelent: 33309 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 04 július 2013 20:47
Tovább a kategóriában: Online videóvágó programok »

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Designed and hosted by PortDesign.