hétfő, 24 október 2011 17:51

Sony HDR CX115 teszt Kiemelt

Írta: 
Értékelés:
(1 szavazat)
Sony HDR-CS115 Sony HDR-CS115

Ezt a kamerát 2010 márciusában dobták piacra, ami a mai rohanó fejlodés közepette akár öregnek is számíthat. Mint minden készüléknél, itt is az objektív és a képérzékelo a legfontosabb. A Carl Zeiss által gyártott Vario-Tessar igencsak jól cseng, akárcsak a mögötte lévo 1/4 colos méretu CMOS képérzékelo, mely az egzotikus Exmor R nevet kapta.

A Full HD-s kamerák "100.000 Ft alatti kategória" egyik élharcosa, amely pénzért AVCHD, 1080p (azaz progresszív) felvételre képes kamerát kapunk.

 

 

Érzékszervi teszt:

Kézbe véve a kamerát, az elso benyomás, hogy nagyon kicsi és nagyon könnyu. A mérete csupán 106x56x50 mm, súlya pedig akkumulátorral is 30dkg alatt marad. A kicsi mérettel összefüggoen kevés gomb van a kamerán, viszont csatlakozókból nincs hiány, van itt A/V, S-Video, komponens és HDMI kimenet, valamint USB 2.0-át csatlakozó is. Az LCD kijelzo 2,7 colos, érintoképernyos. Ennek a kezelését eltart egy ideig megszokni, de ha nem akarunk folyton a manuális beállításokkal bajlódni, és bízunk az automatában, ennek nincs túl nagy jelentosége.

Adsense 300x250 cikkekbe

Képalkotás teszt:

A nyúzópróba elott körbenéztünk a Sony honlapján, mit is ígérnek. Hangzatos mondatokat találtunk, úgy s mint, „a valaha látott legjobb Full HD képminoség”, „nagyszeru felvételeket készíthet gyenge fényviszonyok mellett” vagy éppen „a képen minden tiszta és elmosódásmentes lesz”. Vegyük oket sorra.

Gyenge fényviszonyok között

Az objektív „lelke a fény”. Ha elegendo fény van, nem nagy kunszt jó képeket készíteni. Az igazi eropróba egy sötét szoba vagy éppen a szürkület. A Sony ígérete szerint a CX115-ösben rejtozo Exmor R érzékelo és a BIONZ processzor gyenge fényviszonyok mellett is kiváló felvételeket készít.

Az alábbi videóban esti felvételeket láthatunk. A kép láthatóan stabil, bár a fókuszt néha nehezen találja meg a masina.

Stabil képek

Állvány nélkül bizony sokszor bemozdul, remeg a kép. A SteadyShot-nak nevezett kézremegés-gátló funkció 10-szer stabilabb felvételeket ígér.

Így sosem videózunk, de demonstrációnak kiváló a következo videó, mely az elején a kikapcsolt, majd a bekapcsolt SteadyShot funkciót mutatja.

Autofókusz beállítások

A képalkotás szintén fontos eleme a változó körülményekhez való alkalmazkodás. A gyártó ígérete szerint ez a modell kétszer olyan gyorsan állítja be a viszonyoknak megfelelo fókuszt, valamint az intelligens AUTO (iAUTO) módban 90 jelenettípus közül választja ki az adott körülményeknek megfelelot.

Szintén egy "így ne videózzunk" alkotás, de remekül mutatja az alkalmazkodást a különféle fényviszonyokhoz.

Egyéb hasznos funkciók a kamerán

A felvételeinket számítógép nélkül is lemezre vagy merevlemezre menthetjük a Sony DVDirect Express segítségével.

Arcérzékelés és mosolyfelismero, ez talán már alap tudás a mai kameráknál, a készülék ezt azzal toldja meg, hogy a videofelvétel alatt automatikusan állóképeket készít a mosolygó arcokról.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/csvideo/public_html/templates/joostrappure/html/com_k2/templates/default/item.php on line 250
Megjelent: 20957 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 28 október 2015 13:34
Tovább a kategóriában: Samsung HMX H300 teszt »

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Designed and hosted by PortDesign.