kedd, 25 október 2011 13:27

Samsung HMX H300 teszt Kiemelt

Írta: 
Értékelés:
(11 szavazat)
Samsung HMX-H300 Samsung HMX-H300

A Samsung most már vitathatatlanul felzárkózott a csúcstechnológiát gyártó cégek közé. Tesztünk során sem kerülhetjük ki a koreaiakat, mind árban, mind tudásban erős vetélytársat sikerült felállítani a japán hadak ellen. Ez a készülék 2011. áprilisában került a polcokra, így ez számít a legfiatalabb technikának a három közül. Kézbe véve a kamerát rögtön feltűnik a Schneider felirat, itt bizony egy komoly optikával állunk szemben. Formára ugyan kissé furcsa, de ugyebár a lényeg a teljesítmény, nem pedig a kinézet.

 

 

Érzékszervi teszt:

Ez a készüléknél is aprósága a legfeltűnőbb, a mérete 120x50x57 mm, tehát nagyjából ugyanakkora, mint a másik két alanyunk, súlya akkumulátorral együtt is csupán 28 dkg. Az érintőképernyő viszont ennél a típusnál a legnagyobb, 3 colos, azaz kb 10%-kal nagyobb, mint a versenytársaké. A már említett Schneider Kreuznach Varioplan objektív azt sugallja, a Samsung nagyon komolyan vette ezt a küzdelmet a vetélytársak ellen.

Adsense 300x250 cikkekbe

Képalkotás teszt:

Ha vetünk egy pillantást a Samsung honlapján lévő leírásra, ígéretekben itt sincs hiány, „mindenre fény derül”, „remegő kép a múlté”  és nem utolsó sorban „bármilyen körülmények között tökéletes felvétel”. Jól hangzik, igaz? Vegyük is sorra őket.

Gyenge fényviszonyok között

A kamerában hátsó világítású, azaz BSI CMOS ketyeg, ami a gyártó ígéretei alapján jelentősen javítja a felvételek minőségét gyenge fény esetén is, valamint csökkenti a képzajt és a torzítást.

Mire is képes egy darab gyertya fényénél? Nézzük ezt a videót, remek képek készíthetők ilyen körülmények között is.

Stabil képek

A remegő kezek kiküszöböléséről a készülékben lévő OIS Dou fantázianevű szerkezet gondoskodik, mely egy optikai és egy digitális képstabilizátor kombinációja. Ez a technológia képes semlegesíteni a legkisebb mozgásokat is, de akár séta közben is stabil képek készülhetnek – állítja nekünk a Samsung.

A fentieken egy kétkedő félmosollyal továbblendülve nézzük meg ezt gyakorlatban. A példa videót megtekintve látható, hogy jó munkát végez a képstabilizátor, de illúzióink ne legyenek. Reálisan szemlélve viszont bőven teljesíti azt, ami elvárható.Autofókusz beállítások

Az Smart Auto-nak nevezett automatika tíz előre programozott felvételi mód közül választja ki a legmegfelelőbbnek gondoltat, ezzel igyekszik igazodni a körülményekhez, legyenek azok gyenge fényviszonyok, arckép, tájkép, vagy akár naplemente.

Az alábbi esti városi felvételeken látható, milyen remekül alkalmazkodik a készülék a változó fényerősségekhez.Egyéb hasznos funkciók a kamerán

A Samsung ígérete szerint az akkumulátor 3 óra folyamatos felvételt tesz lehetővé. Ha pedig ez nem lenne elég, a készülék USB portról is tölthető.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/csvideo/public_html/templates/joostrappure/html/com_k2/templates/default/item.php on line 250
Megjelent: 18537 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 04 július 2013 20:41

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Designed and hosted by PortDesign.