szerda, 19 február 2014 18:22

Panasonic HC-V100 teszt

Írta:  CsaladiVideo
Értékelés:
(0 szavazat)
Panasonic HC-V100 Panasonic HC-V100

Karmaink közé került egy Panasonic HC-V100 típusú kamera. A 100ezer Ft alatti kategória egyik üdvöskéje nem okozott csalódást. Hozza a Panasonictól megszokott magas színvonalat, tudja, ami elvárható tőle. Remek képminőség és kimagasló szintű képstabilizátor jellemzi.

Kézbe véve a legfeltűnőbb jelenség, hogy a kamera kicsi, szó szerint tenyérnyi méretű. Valamint nagyon könnyű, akkumulátor nélkül nincs 20dkg, de akkumulátorral sem sokkal nehezebb. Aki nem szeret cipekedni, sokra fogja értékelni ezt a tulajdonságot. Tehát kicsi, könnyű, viszont 34x optikai és 42x ún. intelligens zoommal rendelkezik. Az első kétség, ami felmerül, hogy ekkora zoom mellett lehetetlen lesz ezt a kamerát remegés nélkül megtartani. Az első, amit teszteltünk, ez a funkció volt, és nagyot csalódtunk. Kellemesen. Ha nem is tökéletesen, de várakozásainkat teljes mértékben felülmúlva teljesít a képstabilizátor. Zárójelben azért jegyezzük meg, hogy ekkor zoom-ot állvány nélkül sosem használunk.

A mérete és súlya mellett a másik szeretni való tulajdonsága a HC-V100-asnak, a hosszú akkumulátor idő. Teljes feltöltéssel indulva több, mint 2 és fél órán keresztül használhatjuk a kamerát. Amennyiben betartjuk a a felvételek hosszára vonatkozó tanácsunkat, ezzel az üzemidővel - kis túlzással - akár egy egy hetes nyaralás képeit is rögzíthetjük.

Kis meglepetéssel szolgál a készülék kijelzője, a 2,7 colos (6,7 cm) átmérőjű LCD mellett ugyanis gombokat találunk. Manapság, amikor már minden érintőképernyős, a Panasonic HC-V100 menüje gombokkal vezérelhető. Hogy ez jó, vagy sem, azt ki-ki döntse el maga, nekünk tetszett, csupán meglepő. A gombok előnye lehet, ha pl. a manuális fókusszal bajlódnánk, akkor egyszerűbb így, mint érintőképernyővel. Ha azonban nem szeretnénk a manuális beállításokat használni, akkor csak megszokás kérdése, hogy a képernyőt nyomogatjuk, vagy a gombokat.

A felvételek készítésében nagy segítségünkre van az automatikus üzemmód (iAuto), mely az előre programozott felvételi módok és fehéregyensúly beállítások közül választja ki számunkra a legmegfelelőbbet. Ha szeretnénk, lehetőségünk van manuális beállításokra is, írisz, fókusz vagy fehéregyensúly is állítható, de ezekkel nem hiszem, hogy sokan foglalkoznánk. Kellő fénymennyiség esetén nincs miért aggódnunk, a kamera remek képeket készít. Ha kicsit sok a fény, hajlamos a kép kiégni, erre vigyázzunk. Kevés fény esetében is relatív jó képek készíthetők, de csodákat ne várjunk, az objektíveknek fényre van szükségük a jó felvételekhez.

Összességében egy kiváló point-and-shoot típusú géppel van dolgunk, remek képminőséggel és könnyű kezelhetőséggel. Családi eseményeink rögzítésében kiváló partnerre lelhetünk benne. Amennyiben ezen árkategóriában (70-90 ezer Ft) keresgélünk, a Panasonic HC-V100 jó választás.

Főbb technikai paraméterek:
Képérzékelő: 1 / 5,8-típusú nagy érzékenységű MOS szenzor
Optikai zoom: 34x
Intelligens zoom: 42x
Felvételi média: SD / SDHC / SDXC-memóriakártya
Felvételi formátum: [AVCHD] AVCHD / [iFame] MP4
Jelrendszer: 1080 / 50i, 540 / 25p
Tömörítési mód: MPEG-4 AVC/ H.264
Méretek (SZÉ x MA X MÉ): Kb. 51,5 x 59,5 x 112,5 [mm]
Tömeg (akkumulátor és SD-kártya nélkül): Kb. 181 g
LCD-monitor: 6,7 cm-es (2,7") wide LCD-kijelző (230.400 képpont)


Ezúton köszönjük a Panasonic Magyarországnak a teszt készüléket!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/csvideo/public_html/templates/joostrappure/html/com_k2/templates/default/item.php on line 250
Megjelent: 18177 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 01 március 2016 21:12
Tovább a kategóriában: « Samsung HMX H300 teszt

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Designed and hosted by PortDesign.